Як користуватися VPN та Wireguard з Cisco Anyconnect?

TLDR: Під час перебування в готелі, як я можу налаштувати свій Wi-Fi Beryl AX для роботи з моїм VPN Anyconnect + Zscaler? Мене цікавить повна інструкція з налаштувань від початку до кінця.

Почну з того, що я не найрозумніший олівець у коробці, але я все одно малюю так само добре! Я цілком здатний навчатися і розуміти інформацію, коли її пояснюють.

За останні три тижні я досліджую мережу Інтернет, вивчаючи інструменти Gl.inet і їхні функції, і нарешті замовив свій Beryl AX, але я дуже новачок у світі маршрутизаторів та VPN, можливо, запитам прояснення, якщо говорите технічною мовою ха-ха

Я переїжджаю через кілька тижнів в інший штат (Оклахома) і буду зупинятися в досить дешевому готелі щонайменше місяць, поки будинок не буде готовий. Моя компанія використовує Cisco Anyconnect VPN + Zscaler і я намагаюся зрозуміти, як моє налаштування Beryl має виглядати, щоб гарантувати, що я зможу не тільки підключитися до Wi-Fi, але й уникнути переривань підключення і втрати дзвінків, зберігаючи при цьому безпеку даних.

Актуальна інформація:

Мені не потрібно приховувати своє місцезнаходження, оскільки переїзд схвалено. Виявив, що більшість людей, які задають подібне питання, зосереджені на уникненні виявлення для роботи.

Я не можу скачати нічого на свій ноутбук або змінювати налаштування, і хочу бути впевненим, що не викрию дані, оскільки працюю з критичною PPI & PII цілодобово.

Можливо, мені доведеться використовувати повторювач Wi-Fi, оскільки я більш ніж впевнений, що в кімнаті не буде Ethernet-порту. Є телефонна розетка, але вона релевантна?

Маю досить хорошу технічну підтримку на роботі і можливо зможу з ними зв’язатися, якщо потрібно, але не знаю, що запитати або як вони можуть допомогти.

Моя робота вимагає, щоб я весь день був на телефоні, і я часто завантажую файли з клієнтами під час дзвінків.

Щодо використання даних, я в середньому споживаю близько 100 ГБ на місяць відповідно до звіту міряння даних мого ноутбука. Це було потрібно для оцінки обсягу даних, які мені потрібно при переході на ISP Hotspot.

Запитання-

Чи можу я просто підключитися до маршрутизатора як до розширювача або підсилювача Wi-Fi з VPN вимкненим, без Wireguard і без VPN Kill Switch? Я цілком розумію додатковий рівень захисту, мені цікаво, чи є інші причини. Існує ризик витоку даних лише за допомогою налаштувань VPN компанії?

Я також читав у цьому форумі, що кілька людей були змушені завантажувати налаштування Luci, щоб дозволити Anyconnect підключатися через VPN Beryl. Будь-яка інформація щодо цього була б чудовою, оскільки я повністю гублюся в цьому питанні.

Мінусів або важливих деталей я можливо пропустив? Я впевнений, що тут є ще компоненти для налаштування, про які я не знаю. Просвітіть мене, майстри цифрової ери!

Якщо є ще якусь додаткову інформацію або контекст, яку можу надати, скажіть! Якщо ви дійшли до цього моменту, дякую вам за читання💛

Цілком зрозуміло, що люди експериментують із VPN і Wireguard та роутерами для приховування несанкціонованих локацій.

Якщо вам не потрібно приховувати своє місцезнаходження, не варто про це турбуватися. Просто підключіться до Wi-Fi готелю як звичайно, а потім до Cisco.

Я припускаю, що у вас є компанійський ноутбук з вже налаштованими Cisco Anyconnect і Zscaler. Якщо так, мені здається, вам навіть не потрібен пристрій Beryl AX. Ваш ноутбук підключиться до Wi-Fi готелю і через VPN компанії працюватиме як зазвичай.

Проте, наявність Beryl AX додасть ще один рівень безпеки, оскільки ви маєте своє приватне мережеве середовище, захищене файрволом.

Якщо ви хочете йти цим шляхом, тоді є два варіанти:

• Знайти Ethernet-порт у вашій кімнаті і підключити Beryl AX до нього у режимі WAN. раніше я просив кімнату з Ethernet.
  • Або підключити Beryl AX до Wi-Fi готелю у режимі репітера.
    На цей момент, готель стане для вас, як ваш провайдер інтернету. Потім ви можете підключити ноутбук до Beryl AX кабелем або приєднатися до Wi-Fi.
    Якщо ви будете у Wi-Fi Beryl AX, то зможете підключатися через клієнт Anyconnect до VPN компанії.

Ось хороший туторіал, як підключити Beryl AX до мережі готелю та отримати доступ до інтернету:

Згоден. Не має сенсу ускладнювати і без того швидкість роботи через додатковий VPN.

Якщо ж ви налаштували особистий VPN із Zscaler і Anyconnect для роботи, все працюватиме у приватному VPN.