Як налаштувати VPN для доступу до домашньої мережі? Маршрутизатор не підтримує VPN на рівні маршрутизатора. У мене ПК із Windows 10 вдома

Я ввімкнув статичну IP-адресу і хочу отримати доступ до свого домашнього ПК, коли мене немає вдома.

Спробував перенаправлення портів, але отримав багато спроб входу, щоб зламати мій обліковий запис. Швидко вимкнув перенаправлення портів.

Дізнався про VPN удома, але налаштування вимагає змін на рівні маршрутизатора. Мій маршрутизатор не має налаштувань VPN для WireGuard.

Чи є спосіб доступу до мого домашнього ПК і серверів, що розміщені в моїй домашній мережі? З мобільного пристрою поза домашньою мережею.

Якщо можливо, я б не хотів використовувати сервіси Cloud для цього доступу.

Встановіть WireGuard на десктоп, перенаправте порт з публічним IP на нього.

Отримайте невелику Raspberry Pi і встановіть Docker + wg-easy. Перенаправте VPN-сервіс Wireguard у маршрутизаторі і отримуйте доступ до вашої локальної мережі з будь-якої точки світу.

Wireguard. Найшвидший і найнадійніший.

Tailscale / Headscale

Так, з його допомогою не потрібно нічого перенаправляти на маршрутизаторі, щоб він працював.

Або купіть дешеву Raspberry Pi, запустіть WG на цій пристрої й перенаправте порт звідти. Можна навіть підключитися через SSH до Pi, щоб надіслати магічний пакет для WOL Windows ПК, щоб його вмикати.

Pi здається найкращим варіантом… але наразі у мене немає пристрою Pi, я додав його до списку бажань на Amazon і слідкую за ціною.

Я скоро куплю Raspberry Pi… чи можна тим часом встановити Wireguard на Windows 10?
Якщо Wireguard буде на ПК із Windows 10, чи можу я отримати доступ до інших пристроїв у локальній мережі ззовні?