Нижченаведені статті викликають мало сумнівів у тому, що компанія з обробки даних Tesonet володіє та керує VPN-провайдерами NordVPN і ProtonVPN, які зараз активно рекламуються через систему сповіщень. Яка думка співробітників Brave щодо тверджень цього автора? Чи хотіли б вони, щоб їхні імена та їхні заяви щодо приватності були пов’язані з ненадійними VPN-провайдерами?
http://vpnscam.com/tesonet-data-mining-company-owns-nordvpn-protonmail-protonvpn/http://vpnscam.com/nordvpn-protonvpn-proton-mail-owned-by-tesonet-ceo-darius-bereika/
ProtonVPN нещодавно зробила значну частину свого коду опенсорсом, тому вивчення цього може зняти деякі сумніви. Не можу сказати, що ця сторінка цілком надійна через орфографічну помилку («rip off’s») на початку. Англійська, можливо, не їхній рідна, але це явно робить сайт несерйозним. ProtonVPN також має свій субреддіт, тож можна запитати їх безпосередньо.
Це було пояснено давно, тому це вже ніяка не проблема. В будь-якому випадку, не вірте всьому, що читаєте, особливо з ненадійних джерел.
Ваш акаунт reddit теж здається не дуже переконливим, тож у мене багато сумнівів щодо цієї історії. Здається, ви просто хочете нав’язати NordVPN погану репутацію навмисно.
Якщо щось безкоштовне, ви - продукт.
Так, я знайшов пояснення від Proton. Звучить дуже підозріло. “Ми працювали за тією самою адресою, використовували їхнє обладнання”. Спочатку вони казали, що більше з нами не мають справу, а після того, як їх спіймали, сказали, що насправді у них ще є контракти. Вони не відповіли, чому “голова” зареєстрованої компанії у Литві має таке саме ім’я, як і CEO Tesonet, вони могли б виправдати інші “помилки”, але цю просто ігнорували, бо не могли брехати.
Nord вже має свої проблеми із відкритим вузлом. Jayztwocent згадує, що припинив співпрацю з ними як спонсором.
Я написав Proton щодо цього багато днів тому, і це вже трохи пояснено у пості.
Dimitar (ProtonVPN)
Щоб додатково пояснити, Darius ніколи не працював у Proton, але Proton мав контракт із Tesonet на надання номінального директора, і Darius був номінальним директором, наданим Tesonet. Tesonet обрали тому, що вони були одним із основних провайдерів такого роду послуг у Вільнюсі[Примітка Waffle: Tesonet надає різні веб-сервіси та інше, подивіться самі]. Після того, як ми найняли перших співробітників у Вільнюсі, директора змінили на працівника Proton.
Я не буду заперечувати проти ваших інших зауважень і ви все ще можете вважати це підозрілим, якщо бажаєте.
Редагування: Що таке номінальний директор? (для мене було трохи заплутано навіть після прочитання)