UK VPN struggling

Нещо не е наред с ProtonVPN. Използвам го вече няколко месеца и беше отлично.

Но през последната седмица започнаха да се появяват проблеми - използвам сървъри в Обединеното кралство.

Някой друг срещал ли е подобни проблеми? Изглежда просто спира да работи, после след 2 минути връщам се към нормалното или пък трябва често да променям сървърите (което рядко се налагаше преди). Това е особено очевидно при гледане на видео (Youtube/стрийминг и т.н.), то просто спира за няколко минути, преди да продължи.

Ако напълно прекратя връзката с VPN - всичко работи без проблем.

Това е същото поведение и на всички мои устройства - iMac, iPad и iPhone.

Забележка: Не използвам и никога не съм ползвал ‘Secure Core’, тъй като знам, че може да забави връзката.

Здравейте, аз основно използвам английски сървъри чрез Proton 99% от времето, обикновено имам много различни конфигурации на сървъри, които използвам през OpenVPN GUI за Windows, както UDP, така и TCP, като предпочитам TCP, тъй като е по-стабилен за моето свързване, но не съм имал никакви проблеми тук, използвайки мобилен 5G тракер. Имам няколко устройства за стрийминг на iPlayer и YouTube у дома без никакъв лаг или буфериране. Аз съм в близост до моята местна 5G антена, така че понякога връзката може да преминава към 4G+ за няколко минути, но не забелязвам, когато това се случва. Понякога използвам Wireguard конфигурации без проблеми. Мога да остана свързан към определен сървър цял ден без прекъсвания.