Здравейте,
четох за Tor през VPN и VPN през Tor, но не можах да намеря статия, която да говори за комбинирането на тези два варианта като (VPN → TOR → VPN → Интернет). Могате ли да ми дадете някои предимства и недостатъци?
Благодаря ви
Наздраве
Здравейте,
четох за Tor през VPN и VPN през Tor, но не можах да намеря статия, която да говори за комбинирането на тези два варианта като (VPN → TOR → VPN → Интернет). Могате ли да ми дадете някои предимства и недостатъци?
Благодаря ви
Наздраве
Може ли да сложим край на все по-глупавите въпроси?
Тор е проектиран да работи по определен начин, за да осигури поверителност. Импровизираните експерти по поверителност няма да подобрят резултатите, като питат дали можете да карате Тор върху VPN, после VPN върху Тор, после да се върнете в хармонията отново само за забавление, след което да пуснете всичко чрез градинска тръба, след това да приложите радиоактивност към изхода, защото може би, само може, ще се противопоставят на зъл NSA типове с надчовешки сили…
Достатъчно. Само достатъчно.
Сега прочетете това, ако трябва, и спряйте да мислите, че има възможност или наистина нужда да измамите разработчиците на вече готовия софтуер и мрежа.
Много хора мога да говорят по този въпрос, но аз не виждам никаква полза. Мостовете, според моето разбиране, служат за подобна цел като VPN.
Хаха, това е шега, нали?
Използването на VPN след Тор (VPN върху Тор) почти напълно обезсмисля целта на използването на Тор.
Какво е този въпрос? Прочетох ли нещо изобщо на сайта на Тор?
Какъв е вашият модел на заплаха?
И защо мислите, че ще получите някаква полза от VPN → TOR → VPN?
Според мен, само VPN → TOR има смисъл, за да скриете трафика си от TOR
(двойният VPN → TOR може да увеличи вашата анонимност много, без да има голямо въздействие върху скоростта, като VPN след Тор)
TOR → VPN напълно обезсмисля целта на Тор в случай на анонимност. Единственото, което може да работи и може да има смисъл, е свързването към VPN чрез скрито услуга за постигане на пълно криптиране край до край.
това ме накара да се откажа, не мога да търпя въпросите за VPN/Tor отново и отново.
Прохождането през VPN (без логове, криптиране платени, анонимни) към TOR няма да позволи на вашия ISP да ви види, че се свързвате с TOR. ТРЯБВА да скриете вашата TOR връзка от вашия ISP, тъй като това е голям червен флаг за повечето ISP.
Може, но ще бъде изключително бавно.
Ако искате да избегнете черния списък с изходните възли в повечето сайтове, просто използвайте прокси. Има много прокси сървъри.
Има смисъл да се използва VPN като прокси. Може да преодолее блокирането на Тор (например клиент->прокси->тор->…). Ако вашата конфигурация е изход → прокси → Clearnet, това може да заобиколи блокирането на сайта на Тор. Разбира се, това може да увеличи закъснението на комуникацията, но има специална цел. Например, да се преодолее блокирането на Тор от страна на клиента или сървъра.
Защо да не използвате TOR върху TOR? Това е безплатно.
Благодаря, помогна ми
едно недостатък е, че интернет ще бъде супер бавен, но ако погледнем към предимствата им:
Tor върху VPN: ИСП няма да знае, че използваме Browser на Tor
VPN върху Tor: всеки сървър може да блокира връзката с тор, защото използваме VPN като наш възел край.
Това не е голям червен флаг, ако използването на Тор е червен флаг, то използването на VPN е също червен флаг.
Тор мост скрива факта, че използвате тор пред вашия ISP.
Трябва да скриете вашата TOR връзка от вашия ISP, тъй като това е голям червен флаг за повечето ISP.
Ако това е вярно (което не е), какво ще направят с този “червен флаг”? Използването на Тор е легално в повечето страни.
VPN вижда кой сте и че използвате Тор, така че какъв е смисълът? Вие плащате на вашия VPN, така че той вероятно има всички данни, за да ви дехуманизира като вашия ISP, така че защо имате нужда от междинен възел, който да записва вашия трафик?
Имам приятели, които работят в голям център за мрежи на ISP, доверете ми се, правителството иска логовете за връзките с TOR постоянно.
Ето защо е важно. Ако има 1000 потребители активни в ISP и 25 използват VPN, това не е необичайно, ако 1 човек използва TOR, това изпъква като болна жица.
Трябва да гледате от гледна точка на правоприлагащите органи, те вярват, че TOR се използва само за незаконна дейност, докато VPN са сравнително често срещани.
Но успех и на вас и на вашия ISP.