Като китайец искам да кажа нещо на корейците

Нашата култура е толкова близка, можехме да имаме добри отношения.

Надявам се някой ден моята страна да стане демокрация. Китай помага на Южна Корея да обедини Северна и Южна или поне освободи Северна Корея.

Надявам се Южна Корея и Япония да станат добри съюзници. Спиране на ЦКП от нашествие в Тайван или някъде другаде. Създаване на Азия НАТО е начин да се запази мира в Азия.

Надявам се някой ден Китай, Корея и Япония да станат демократични страни и Ханзи ханза канжи да станат общ културен актив и да се използват за писане и комуникация.

Можем да оставим историята на омразата зад гърба си, да поддържаме добри отношения. Да премахнем войните в Източна Азия. Да подобрим икономиката.

Можем свободно да посещаваме всяка страна за учение, работа и туризъм. Да имаме приятели във всяка страна. Искаме много хора да говорят повече от един език, както в Европа.

Помогнете на Южна Корея да се обедини и помогнете на Япония да върне северните острови. Отстранете крайно социалистите или комунистите.

Обичам корейския народ. Радвам се, че имаме много културни сходства. Интересно е да науча, че произношението на ханзите е толкова различно в корейския.

Това беше много по-хубава публикация, отколкото очаквах. Много хора ще споделят твоите чувства.

Аз съм приятел с един от „Двама Михаили“, двама канадци, държани като заложници в Китай няколко години, заради разговор за Северна Корея в китайска земя, който беше обявен за заплаха за китайската сигурност. Сега съм страшно за посещенията си, страхувайки се да не се случи същото и на мен.

Наскоро корейски работник в китайска полупроводникова компания беше арестуван по обвинения в шпионаж, и макар да не са известни всички обстоятелства, или дали този човек е виновен, изглежда вероятно това е китайска заплаха към Корея.

В същото време, знам, че Китай има много култура, но е опасно да я цениш. Когато срещам хора от Китай, включително и от Хонконг, знам, че трябва да бъдат внимателни с това, което казват.

Бъдете в безопасност.