המשפחה שלי ואני מתכננים לעלות לארץ בשנה הקרובה, ואני מנסה למצוא את הדרך הטובה ביותר ללמוד כמה שיותר עברית לפני שנגיע.
כרגע אני מבין קצת עברית ויכול לדבר מספיק כדי לנהל שיחה בסיסית מאוד. ניסיתי להאזין לתחנת הרדיו הישראלית, لكن יש הרבה מילים שעוברות מעל הראש שלי, כך שלא תמיד אני מבין מה נאמר.
להיפגש עם חברים ישראלים, לדרוש שידברו עברית. לצפות בסדרות טלוויזיה ישראליות עם תרגום לאנגלית כדי לבדוק את ההבנה שלך. להשתתף בפעילויות קבוצתיות שמיועדות לישראלים, כמו ריקודי עמ, ועוד
המסלול שאני הולך להמליץ עליו נראה עובד במהירות רבה עבור תלמידים שלי (בהשוואה לזמן המפורסם כדי להגיע לשליטה): ללמוד את היסודות של דקדוק ואוצר מילים היטב ואז לקבל חשיפה לתוכן מקורי שברמה שלך. הנה כמה כלים אם אתה מתעניין בלמידה עצמאית.
יסודות:
Hebleo — (היחשפות שלי: יצרתי את האתר הזה) קורס עצמי ללימוד יסודות הדקדוק ואוצר המילים, עם תרגול רב, באמצעות טכניקה חדשנית שנbased על הרקע שלי במדעי הקוגניציה וכמורה מוביל, שהזדמן לי לפתח שיטה יעילה מאוד שהוכחה כעובדת עם מעל 100 תלמידים (תוכל לקרוא את החוות דעת בדף המורה שלי). אני משתמש בשיטה זו עם תלמידיי באופן אישי, וכל המשוב עד היום מצביע על כך שהיא עובדת טוב בלמידה עצמאית, כי דאגתי לספק הסברים מפורטים.
לאחר שתרכוש את היסודות שלך, הדברים הבאים יכולים להציע לך תוכן מקורי טוב:
קריאה - Yanshuf: זה ניוזלטר בן שבועיים בשפה עברית ברמה שמתאימה לך (כלומר בינונית, למי שמסיים את Hebleo), המציע גם תכנים עם תנועות וגם ללא. מאוד מומלץ, אני משתמש בו עם תלמידיי בכל הזמן.
הבנה - Pimsleur: בניגוד ל-Yanshuf, ההמלצה שלי כאן היא יותר מרבעת. בעוד שזה הכלי המקיף ביותר להאזנה בהבנה רמת-התאמה לעברית, לפחות עד שאיישם את הכלים הרלוונטיים בפיתוח כרגע ל-Hebleo. זה כלי טוב סך הכל, but זה די יקר ומציע הרבה ביטויים ומילים ארכאיות שלא בשימוש בפועל. ייתכן שיש אלטרנטיבות חינמיות כמו פודקאסטים ללמידה (למשל, שמעתי שStreetwise Hebrew הוא סביר, אם כי לא משובח מאוד).
שיחה - Verbling או Italki. לא הייתי ממליץ עליהם להתחלה ללימוד דקדוק כי הם יקרים, אלא אם כן אתה מרגיש שאתה צריך הוראות קבועות. הערה: אני מלמד ב-Verbling, כפי שתראה, אני מופיע שם.
ההבדל ביניהם הוא ש-Verbling דורש שמורים יספקו ניסיון והסמכה מוכחים, ואילו Italki לא. עם זאת, על Italki קל יותר למצוא מורים זולים, אז ההחלטה שלך.