Molim vas, preporučite mi ekonomični usmjerivač koji ispunjava sljedeće uvjete:
ima 4 antene (vrlo dobar bežični signal)
može podržavati MU-MIMO
je dvobandni
ima gigabitne Ethernet priključke
WPA 2 ili WPA 3
Prilagodljivi QoS
Anti-Bufferbloat
Hvala vam
Moje iskustvo je da gotovo svi moderni usmjerivači imaju mogućnost pokretanja VPN-a. Moje iskustvo također je da, osim ako usmjerivač nema prilično snažno CPU/memoriju, radiće neznatno usporeno. To će vjerojatno isključiti većinu ‘ekonomičnih’ usmjerivača.
Sve navedeno je jednostavno, postavite budžet, odaberite usmjerivač. Međutim, naslov nije tako jednostavan, zašto vam je potreban usmjerivač s podrškom za VPN? Samo da znate, VPN ne pruža dodatnu sigurnost ili privatnost, on će sakriti torrenting od svijeta i može vas preusmjeriti za stvari poput Netflixa - ali često su oni toga svjesni. Također će usporiti vašu vezu jer sve što ulazi i izlazi iz usmjerivača mora biti enkriptirano/dekriptirano.
Čekajte, želite se povezati na svoj usmjerivač izvana ili želite moći koristiti VPN sa svojeg kućnog računala?
Potonje. Ako spojim svoj usmjerivač na VPN, tada će sve uređaje koji su povezani na usmjerivač imati aktivan VPN, poput mog TV-a, tj. imat ću mogućnost gledanja stranih Netflix sadržaja na TV-u.
Ne bih to radio, VPN će usporiti cijelu vašu mrežu i neće vam dati ništa osim geoblokiranja. Ja bih stavio VPN aplikaciju na uređaj za Netflix ili bilo koji drugi uređaj koji trebate za geoblokiranje. Zašto usporavati surfanje po webu, igranje, legalno strujanje.
Apsolutno. Imam svoj Nvidia Shield na vlastitom VPN-u. Za Android/Google TV postoji aplikacija za mnoge od velikih VPN-ova u Play Storeu.
Dobar uređaj bi trebao imati politika usmjeravanja baziranu na pravilima, tako da samo promet s uređaja koji koristite za Netflix prolazi putem VPN-a. To također omogućava druge opcije poput korištenja određenih VPN-ova za određene zadatke. Torrenting VPN za torrenting, Netflix VPN za Netflix itd. Obično web pristup putem običnog WAN sučelja.