Прикладка piVPN без фізичного доступу до роутера домашньої мережі, на якій вона буде використовуватися

Я хочу попередньо встановити piVPN/WireGuard у себе вдома і надіслати Raspberry Pi поштою до дому мого друга. Що я можу зробити, щоб він міг мінімально налаштувати, тобто просто підключити, з’єднати Pi і маршрутизатор кабелем і налаштувати параметри маршрутизатора?

Вам потрібно буде перенаправити порт Wireguard на маршрутизаторі, для цього потрібно налаштувати маршрутизатор.

Чи можете ви змусити Pi встановити з’єднання з вами, коли він підключений? Тоді ви зможете під’єднатися через SSH і увійти до мережі, зробивши все, що потрібно.

Дивіться на Reverse SSH Tunnel.

Я б уникнув PiVPN, оскільки він вже закритий і більше не отримує оновлень. Вам обов’язково потрібно спробувати Tailscale. Це набагато простіше.

https://thewirednomad.com/vpn

Dyndns, налаштуйте своє ім’я хоста, ініціюйте тунель при запуску, майте скрипт, що генерує трохи трафіку для пробиву через їх NAT/FW. Можливо, вам знадобиться ще й якийсь процес-наглядач, якщо ваша IP-адреса зміниться, щоб перезапустити тунель на віддаленому кінці.

Я б просто використав стандартний Wireguard, зробив аналогічну настройку для друга і його Nintendo Switch, щоб вони входили у VPN у коло і мали 1:1 NAT-адресу, щоб мати змогу грати там, де це зазвичай неможливо через CGNAT на 5G-роутері T-Mobile.

Це дуже хитрий підхід, не тільки дозволить мені працювати з налаштуваннями роутера, а й у майбутньому мені буде простіше виправляти помилки. Дуже дякую за пораду.

Дякую, я новачок у Raspberry Pi, і будь-яке слово, що містить “легше”, дуже вітається!