PC tràg je Bog of War Ragnarok zahtijeva PSN račun

PC tràg je Bog of War Ragnarok zahtijeva PSN račun.

Ima smisla ako uzmemo u obzir da Sony forsira svoj overlay i integraciju trofeja, za one koji ne mogu kupiti igru…

Stvarno je žalosno što živimo u zemlji gdje su mogli kupiti ove igre, a sada im se to polako oduzima.

Sve dok ih se obavještava, “pa to nije X-ova krivnja, već Y-ova”, kao da u konačnici to i dalje znači da ne mogu legalno igrati igru, nije važno čija je krivnja.

Najviše je smiješno što u zemljama bez PSN kao moja, oni vide GOW Ragnarok soundtrack, digitalnu umjetničku knjigu i digitalno Deluxe izdanje, ali ne i samu igru lol.

Sve bi se to moglo riješiti ako bi PSN proširio svoje regije. To bi pomoglo prodaji konzola, jer je PC gaming svakim danom skuplji. Ali Sony ne da ni pet kila.

Razmotrićemo zašto je Sony smatrao da je ovo neophodno:

Za Helldivers 2: radi se o mogućnosti moderiranja iskustva i koristi Sonyjevih unutarnjih sustava… no, Steam to već nudi, bez potrebe za novim računom, jednostavno kreiraš lažni profil koji predstavlja Steam račun i to je to.

Za Ghost of Tsushima: nisu to službeno rekli, ali pretpostavlja se da multiplayer koristi PSN usluge, jer je to igara prvo objavljen na PS-u, što ima smisla. Postojeći klijenti su istaknuli: “Hej, znaš da možeš prodati osnovnu igru i DLC za multiplayer, zar ne?”

God of War: nema multiplayer. Koja je vrijednost za kupca da napravi PSN račun? Trophies? Jeste li čuli za Steam achievement Sony? PC igrači ih koriste desetljećima (OMG, Steam je stvarno star).

Overlay? Jeste li vidjeli Steam overlay? Zašto onda još jedan overlay preko mog overlaya?

Na kraju, Sony samo želi povećati broj PSN računa. Ne mare za korisnike, tj. tebe.

Nešto mi govori da je to samo zbog trofeja. Kao i Ghost of Tsushima.

Odlučio sam isprobati i overlay je jednostavan i lijep. Ali mi ne treba. Imam Steam achievement i ne marim za trofeje, pa dok sam ga isprobavao u GoT, odlučio sam ga preskočiti u God of War.

Nikad nisam mislio da ćemo 2024. godine imati REGIJSKI ZAKLJUČANE TRIPLE A igre.
WTF radi Sony?

Imam PSN račun već 13 godina. Živim u nepodržanoj zemlji i još uvijek ne mogu kupiti Ghost of Tushima na PC-ju, a to je užas.

Stranica na Steamu je dostupna, ali je ni ne mogu ni pogledati… Hvala Sony.

“Potrebno PSN račun, podložno odredbama i uvjetima Sonyja”

Ljudi će plakati zbog ovoga, ali će igra imati najveći ili drugi najveći broj igrača od svih PS igara (kao što je Tsushima), što znači da su ti u tim zemljama vrlo mali.

Ovo također znači da nema podrške za Steam Deck, jer je dio Tsushime koji zahtijeva PSN račun potpuno nefunkcionalan na Decku. Sony aktivno pokušava spriječiti ljude igrati njihovu single-player igru offline. Toliko mi je toga dosta. Ništa nećete posjedovati, a svi će vam se svidjeti.

Bilo bi odlično da svi ti računi omogućavaju zadržavanje igara preko platformi. Volio bih da mogu kupiti igru jednom i zaboraviti na to. Ne mogu nam dati ni popust ako već imam igru na drugoj platformi.

Znači, jednostavno uništavaju sve funkcionalnosti Steam Decka od sada? Super.

Zašto ne dobijemo niti jednu temu svaki put kada Ubisoft/EA/Microsoft objavi igru na Steamu koja zahtijeva njihov račun?