Razmišljam o preseljenju u Rusiju, ali brinem da neću moći pristupiti dobrim VPN-ovima. Možda jednostavno blokiraju VPN čim shvate da ga ljudi koriste.
VPS → Amnezia (najlakši način) ili vlastiti VLESS server (trebaju vam vodiči, ali je pouzdanije).
Daj molim te. Ako naši dužnosnici nešto blokiraju, za nekoliko tjedana naći ćemo desetak načina da to zaobiđemo. To je neka vrsta igre koja traje već tisuću godina ovdje u Rusiji. Već su zabranili pušenje na ulicama, pa da vidimo kako će pokušati zabraniti internet. Pretpostavljam da će rezultat biti jednako smiješan.
Odgovarajući na pitanje - postoji mnogo različitih VPN servisa, i siguran sam da ćete pronaći nešto što vam odgovara.
Prečica za zaobilaženje blokada Runeta - browser, radi 99% vremena od 2022. godine.
Goodbyedpi - za YouTube i Discord, ruši se svake tjedne, ali se može popraviti, mala smetnja. Ponekad također radi na web stranicama.
Čuo sam za Flowseal za YouTube i Discord, nisam testirao.
Različiti VPN-ovi koje su ljudi preporučili u drugim odgovorima ili možete googlati.
Možete konfigurirati vlastiti VPN/VPS, ljudi na IT stranici Habr često daju vodiče - možete googlati npr. настройка своего vnp хабр.
Većina Rusa odmahuje očima kada vlada zabranjuje nešto i nalaze i dijele rješenja u manje od dana. Ljudi u vladi također odmahuju očima kada donose još jednu zabranu kao Discord.
Trenutno ruska vlada nema moć da blokira pristup svim VPN-ovima, iako su obećali da će potrošiti silne novce na to, svi znamo da će najviše 10% od tog novca završiti u pravom djelovanju jer je to jednostavno ogromno područje za krađu novca.
Koristim samo Browsec ekstenziju u Yandex pregledniku s vremena na vrijeme, kad želim pročitati neke vijesti o Rusiji na BBC-ju i to još radi, baš kao i prije nekoliko godina. Besplatna verzija. Oni reklamiraju neku opciju za povećanje brzine na YouTube-u uz pretplatu, ali ja to ne trebam.
Čekaj, što? Zabranjeno je pušenje na ulici? Lol, što. Koliko sam mogući da će policajac koji ima loš dan napraviti problem? Tu su posebne kante s pepeljarama svuda, jebo ga!
Čuo sam da je ruska vlada učinila YouTube i Twitter sporijim. Kada kažeš da ti to nije potrebno, je li YouTube još uvijek dovoljno brz, čak i sa smanjenom brzinom?
Točno, ali 99% ih ne mari.
Samo pročitaj vijesti, mislim, ako želiš saznati o nadolazećim zakonima. U svakom slučaju, ako nešto poput Discord ili YouTube bude zabranjeno, za neki će se vrijeme pronaći mnogi načini za zaobilaženje. Samo dan nakon zabrane Discorda, igrali smo sa dečkima u EFT-u, chatali na Discordu i gledali YouTube u 4K koristeći zapret-ws, i to radimo i danas. Dakle, gotovo nitko ne mari lol.
Nikada u životu nisam koristio Twitter. Mislim da, za razliku od YouTube-a, nije službeno