Kako učiniti stazu malo manje skupom za naše goste izvan SAD-a

Ako ste se družili s planinarima iz, na primjer, Europe, onda kada stignete do Cabazona/I-10, dajte im svoj broj kartice za nagrade za Safeway/Vons/Albertsons/Kroger/Stater Brothers. To je prva za-snagivanja gdje ćete vidjeti velike prodavaonice.

To sam jednom učinio u Mammothu i bilo je vrlo dobro primljeno! Bio sam ugodno iznenađen njihovim uštedama.

(Za neupućene, imamo sustav gdje će vas trgovine naplatiti više ako im ne date sve vaše metapodatke.)

Iskreno misleći: PalmSprings/Beaumont (Cabazon), Big Bear City, Santa Clarita (Agua Dulce), Tehachapi, Mammoth Lakes, Bishop, South Lake Tahoe, Truckee, Quincy (to je dovoljno za sada!) imaju velike trgovine. Holiday Market u Chesteru, za kojeg mislim da nije bio u vlasništvu velikih, također je imao karticu za nagrade na koju ste se mogli prijaviti na licu mjesta. Kad stigneš u Oregon/Washington, možda naiđeš na Fred Meyer (Kroger).

Da završi stvari, ovo bi vam moglo uštedjeti oko 10 dolara na gorivu do kraja staza!

Prije objave našao sam ovaj trogodišnji thread koji također o tome govori

Random Money-Saving Grocery/Resupply Tip For Non-Californians : r/PacificCrestTrail

Ako nemate broj člana, možete pokušati i s lokalnim pozivnim brojem i 867-5309. Većina trgovina očigledno ima račun s tim telefonskim brojem.

To je iz slavne '80-ih pjesme za mlade.

Ti popusti za sustave podataka sve su češći i u EU. Za međunarodne koji razmišljaju o registraciji: vrlo je lako prijaviti se, ali trebali biste otkazati račun prije nego što napustite zemlju. Učiniti to za moj Albertsons račun (uključujući Safeway i Vons) iz Njemačke bio je gotovo nemoguć. Moralo sam proći kroz neke složene procedure jer blokiraju puno međunarodnih IP adresa i VPN mreža.

Ali da, to stvarno čini razliku. Uštedeo sam oko 18% s odobrenjima za članove u velikim lančanim trgovinama u 22.

Također: kao inozemni, nisam baš znao za Grocery Outlet, Dollar General i Dollar Tree. Srećom, mogao sam se priključiti lokalnim u Big Bearu i brzo sam naučio obavljati runde u jeftinijim trgovinama prije nego što sam otišao u veće supermarketove, te dijeliti veće količine - npr. pop tarts, što je često bilo puno jeftinije u trgovinama s popustom, ali tko želi jesti (ili nositi) 32 premazane jagodne torte.

Samo pitam blagajnika da im skenira njihovu karticu. Oni to uvijek rade, tako da nikada nisam posjedovao popustnu karticu.

Većina planinara će dobiti američki broj i mogu dobiti programe lojalnosti.