Zdravo svima,
želim da napravim proxy/VPN za torrentovanje na svom Unraid serveru koji je odvojen od ostalih aplikacija koristeći moj kućni mrežni sistem. Mislim da su ljudi ovo već radili, ali nisam siguran, a čak i ako jesu, nisam siguran kako da to sam uradim, zbog čega postavljam ovo pitanje.
Budući da živim na mestu gde su većina sajtova blokirana, obično mi je potreban VPN da bih im pristupio, a na Unraid-u želim da uradim isto, ali samo za određene programe i da ostale ostavim netaknutim, kako su na mom kućnom mreži. Želim da ostanu odvojeni.
Hvala unapred na bilo kakvim savetima ili sugestijama.
Mislim da je ovo što tražiš, rutiranje jednog kontejnera kroz VPN koji se pokreće u drugom kontejneru.
Da li bih morao da pravim svoj VPN ili može da koristi već postojeći koji plaćam? Pokušavao sam da usmerim post ka tome da postavim Sonar i Radarr sa indeksom, kao i klijent za torrent, na VPN-u, ali da zadržim pristup lokalnim medijima kako bi mogli da skeniraju i da znaju šta da preuzmu a šta ne.
Ako tvoj plaćeni VPN podržava openvpn, da, radi.
kao što je postavljanje mogućeg Sonar i Radarr sa indeksom i takođe torrent klijent na VPN-u
Ako želiš da usmeriš druge docker kontejnere, npr. Sonarr i Radarr, kroz VPN, samo treba da izmeniš nekoliko konfiguracija prilikom podešavanja dockera za Radarr i Sonarr. How to route any Docker container on Unraid through a VPN
da ostane pristup lokalnim medijima kako bi mogli da skeniraju i znaju šta da preuzmu a šta ne
Sve je i dalje lokalno. Kada strimuješ svoje medije, on preuzima sa lokalne mreže. Saobraćaj sadržaja ne izlazi putem VPN-a i ne vraća se na tvoje klijentske uređaje.