Kako da pronađem mitske cene inostranih avio letova?

Čuo sam kako su cene aviona koje mi kao Amerikanci dobijamo uveliko uvećane i da je moguće pronaći avio karte koje su uporedno neverovatno jeftine, ali ne znam kako. Koristio sam VPN, koristio sam drugi browser, ali uvek dobijam američke cene. Želim samo da odem odavde a da ne ostanem bez novca. Kako?

Pogledajte ovaj niz za mnogo preporuka i sajtova od drugih Redditora o tome kako pronaći najjeftinije letove:
https://www.reddit.com/r/cheapflights/s/Fw4uoSJp6A

U pravu ste, mada, Amerikanci generalno dobijaju veće cene u većini slučajeva, po mom iskustvu.

VPN u privatnom režimu bi mogao pomoći, ali uglavnom će pomoći da određeni sajtovi ne povećaju cene nakon što vide koje datume i pravce tražite. Nisu svi sajtovi tako, ali čini se da neki jesu.

Ovo je uglavnom urbana legenda. Korišćenje VPN-a ili privatne navigacije gotovo nikada ne menja cene avionskih karata. Ako zaista želite da probate, ITA Matrix softver omogućava filtriranje po poreklu pretrage, ali nikada nisam imao sreće sa tim. Primećivao sam jedan scenario gde to može da se dešava:

Neke avio-kompanije imaju različite cene lokalno, npr. LATAM ima cene do 50% niže za lokalno stanovništvo u poređenju sa strancima. To sam primetio uglavnom u Latinskoj Americi (neke brazilske niske troškove prevoza takođe). Međutim, korišćenje VPN-a ili privatne navigacije neće to promeniti. Kada uđete na sajt aviokompanije, možete direktno izabrati drugu zemlju da vidite postoji li razlika. Ali to uglavnom važi ako imate lokalnu kreditnu karticu. Ponekad sam uspevao da zaobiđem to korišćenjem virtuelnih kartica (npr. Revolut), ali retko. U nekim slučajevima online turističke agencije mogu da dobiju te povoljnije cene, pa ih je ponekad bolje koristiti, poput Expedia.

Pored toga, neki sumnjivi prodavci, koji često imaju skrivene naknade i lude provizije za kreditne kartice, mogu da imaju dinamično povećanje cena. Čekaju kraj procesa rezervacije da bi vam rekli da je cena porasla za X%, nakon što su vas osvojili popustima. Verovatno je to izvor legende o privatnim pretraživačima. Ali, povećanje cene je verovatno neizbežno - možda nestane pri privatnoj navigaciji, ali se vrati pri drugom pokušaju. Najvažnije je, nikada ne kupovati kartu na takvim platformama, to je pakao ako imate bilo kakve probleme sa letom.