GlobalProtect не може входити через особисту точку доступу iPhone після оновлення до iOS 17.2

По суті, все вказано у назві. Коли мій iPhone був з iOS 17.1, я міг використовувати GlobalProtect на моєму Macbook через підключення з моєї особистої точки доступу. Після оновлення до iOS 17.2 це більше не працює — клієнт зависає на нескінченність, коли намагається увійти.

Погано, коли я на чергуванні — це робить мене практично в’язнем вдома / в офісі.

РЕДАГУВАННЯ: Щоб уточнити; я використовую клієнт GlobalProtect на моєму Macbook. Клієнт GlobalProtect зависає на моєму ноутбуці, коли я намагаюся підключитися до інтернету через особисту точку доступу iPhone.

ДРУГЕ РЕДАГУВАННЯ: оператор мережі телефону — T-Mobile.

Ми тільки що відкрили звіт про помилку з PAN, але причина в тому, що macOS активує частину CLAT у 464XLAT. Це можна підтвердити, перевіривши IP-адресу на підключеному інтерфейсі, ви побачите “192.0.0.2”. З якихось причин GlobalProtect не може обробити це і знову і знову зламаться.

Щоб виправити, ви можете статично призначити вашому ноутбуку IPv4-адресу в діапазоні, який видає iPhone, якщо macOS не враховує DHCP-опцію 108, що каже використовувати лише IPv6 та CLAT.

Ось команда терміналу на вашому Mac, якщо хочете зробити це для підключеного через USB iPhone:

networksetup -setmanual “iPhone USB” 172.20.10.3 255.255.255.240 172.20.10.1

А для Wi-Fi точку доступу:

networksetup -setmanual Wi-Fi 172.20.10.3 255.255.255.240 172.20.10.1

Звичайно, якщо у вас кілька Mac-ів у одній Hotspot iPhone, потрібно інкрементувати IP-адресу для кожного.

Щоб повернутись до нормальної роботи Wi-Fi мережі:

networksetup -setdhcp Wi-Fi