Cześć, czy istnieje sposób na korzystanie z fightcade na urządzeniu z Androidem?
Jeśli tak, jak to zdobyć?
Myślę, że problemem jest to, że zadał proste pytanie, a zamiast uprzejmie wyjaśnić, dlaczego granie na telefonach jest głupim pomysłem, większość z was po prostu obraża go. Czy rozmawiałbyś z kimś tak w realu?? Mam nadzieję, że nie. Z mojego miejsca, mówienie tak bez uzasadnionego powodu skończyłoby się czystą slapem w twarz…lub gorzej.
Co za społeczność, która od razu zaatakowała OP. Zastanów się nad tym.
Proszę nie, pozwól użytkownikom grać tylko przez ethernet na PC; jeśli chcesz grać w starsze gry arcade na telefonie, poszukaj retroarch lub innych rozwiązań.
Tak, gdzie jest wsparcie dla Androida?
Mam dość ludzi, którzy używają ethernetu - co do cholery?
Czy wysyłanie inputu przez internet jest TAK trudne?
Nintendo Switch z JoJo ASB przez wifi 2.4 GHz działa dobrze, więc dlaczego Hella 23mb gra może być wyzwaniem? Na telefonie z 2022 roku??
Ludzie nie wiedzą, o czym mówią. Jeśli grasz online z ludźmi blisko, nie będzie to takie złe. Ludzie z zepsutym internetem zazwyczaj potrzebują ethernetu lub gdy dane muszą przejść przez 3 ISP, lol. ale jeśli jesteś blisko. ale gdy gram fightcade, ludzie używają VPN, aby ukryć, gdzie tak naprawdę są, a ich połączenie nadal będzie śmieciowe. musisz mieć solidny upload i download. Większość ludzi ma rację co do ethernetu, jeśli w twoim kraju internet jest do niczego i jak daleko są gracze, z którymi grasz, to wszystko ma znaczenie.
Hej, wiem, że to było 3 lata temu. Ale jest aplikacja, która działa jak Fightcade, nazywa się GGPO. To w zasadzie to samo.
Osobiście uważam, że wersja mobilna nie byłaby taka zła. Wiele osób gra na wifi i tak dalej.
Pobierz GGPO z Google Play, to jak fightcade.
Nic nie jest niemożliwe. Mam Tab S8 Plus. Jeśli działa na Linuksie, to istnieje duże prawdopodobieństwo z aplikacjami z nieznanych źródeł i wieloma sposobami na użycie kontrolerów. Możesz znaleźć poradniki, jak to zrobić. Lub możesz pobrać GGPO. - Zauważ, że osobiście zainstalowałem oprogramowanie, które prawdopodobnie nie powinno być na moim tablecie i działa doskonale.
Znalazłem to na YouTube. _
biedny gość, nie zasługiwał na nienawiść.
Byłoby lepiej grać w gry arcade przez mame w retroarch, ponieważ połączenie wifi będzie kiepskie dla gier walki i innych gier typu kontra czas-reakcji (chyba że masz adapter Ethernet).
może gdybyśmy częściej prosili deweloperów o wydanie wersji na Android/iOS, to kiedyś się to zdarzy.
Hej
Wydaje się, że wielu dupków obraziło cię bez podania właściwej odpowiedzi.
Odpowiedź: tak, istnieją obejścia
Ale czy powinieneś to robić? Nie
Dlaczego? Cały powód istnienia fightcade był odpowiedzią na słabą kodację netcode kolekcji sf 30th anniversary i innych kolekcji walk, które wtedy były z tym związane (zrobili to o wiele lepiej z 2022 CFC i jestem pewien, że byłoby więcej graczy, gdyby nie było fightcade).
Więc próba uruchomienia fightcade na Androidzie to bezsens, ponieważ w 99% urządzeń nie można używać kabla Ethernet.
Jeśli chcesz naprawdę korzystać z fightcade na Androidzie, użyj podłączonego do komputera kabla, zainstaluj aplikację do wyświetlania ekranu na urządzeniu i spróbuj znaleźć kontroler, który obsługuje twoje wejścia.
Ale tracisz cały sens korzystania z fightcade, jeśli to zrobisz.
To byłoby fajne. Myślę, że musiałaby istnieć osobna serwer dla graczy na urządzenia mobilne.
To jest reddit, a niestety uprzejmość nie jest powszechna. Większość dzieci mówiących w ten sposób nie doznała lania pasem, tak jak ich rodzice powinni byli.
Kiedy byłem w szkole średniej, pomagaliśmy sobie nawzajem rozgryźć różne rzeczy. Przykład, umieściłem Killer Instinct na karcie Sega Genesis i działał lepiej niż na snes.
To po prostu smutne.
Gdzie jest problem z tym? Nie jest to wielka sprawa grać bez ethernetu. Ludzie po prostu lubią zrzucać winę za różne rzeczy, ponieważ przegrywają.
Znalazłem sposób, dzięki