Eksistencë a resurse të lirë që ofrojnë hyrje në shkencën e kompjuterëve? Por gjithashtu, çfarë përfshin gjithashtu shkenca e kompjuterëve?

Kur dëgjoj për shkencën e kompjuterëve, mund të mendoj vetëm për programimin, rrjetet virtuale si VPN ose DNS, por e di që ka shumë më tepër se kaq.

Ka një lloj të caktuar të shkencës së kompjuterëve që po mundohem ta mësoj aktualisht, por nuk di si quhet. Mund ta përshkruaj vetëm.

Shkenca e kompjuterëve që po mundohem ta mësoj aktualisht është si të mësoj të navigoj në kompjuter. Dua të di se çfarë bën secili nga rregullimet një kompjuterit dhe si ndërveprojnë ato me softuerin dhe harduerin.

Po kërkoj të përdor këtë si hyrje në kompjuterë, pastaj pas kësaj, dua të mësoj programim, siguri kibernetike, ose ndonjë gjë tjetër për të cilën jam i interesuar për kompjuterët. Por kryesisht po synoj programimin dhe/ose sigurinë kibernetike.

Unë po kërkoj kurse të lira sepse akoma jam në shkollën e mesme (viti i fundit) dhe nuk kam para për pagime vjetore ose kolegj. Nëse është pagesë e njëhershme, ndoshta mund ta bëj, por preferoj më shumë diçka që është falas.

Jam shumë i papërgatitur në këtë temë, prandaj shpresoj që s’kam thënë asgjë të marrë apo të përsëritur.

Freecode camp ka ngarkuar kurset Harvard cs50 të plotë në YouTube. Nuk jam i sigurt nëse do të përgjigjet të gjitha pyetjeve të tua, por nëse je i përkushtuar, mund të jetë një vend i mirë për të filluar.

SICP, si libri është i disponueshëm pa pagesë dhe leksionet origjinale janë të ngarkuara në YouTube (ki kujdes që është vetëm në 720p)