Conexiune server IMAP prin VPN

De când resetarea forțată a parolei cauzată de breach-ul de date Comcast, aceștia blochează acum accesul la imap.comcast.net atunci când clientul este conectat prin VPN:

VPN deconectat. Deschid Outlook. Click pe trimite/primește. totul e în regulă. Lucrez câteva ore. Închid Outlook.

Imediat conectez VPN. Deschid Outlook. Click pe trimite/primește. apare imediat o fereastră de autentificare. Eroare: Outlook nu poate descărca folderul inbox de pe serverul IMAP pentru contul @comcast.net. Eroare: Nu se poate conecta la server.

Închid Outlook folosind proces explorer de la Sysinternals. Deconectez VPN-ul. Deschid Outlook. Click pe trimite/primește. totul e în regulă.

M-am plictisit să mai întreb de ce face Comcast asta. Acum întreb: Este politica oficială a Comcast ca ei să nu suportă email IMAP prin VPN? Pentru că dacă da, pot începe migrația.

Mulțumesc

Bună, u/ewtaylo, mulțumim că ne-ai contactat. Ne pare rău să auzim că ai probleme în accesarea emailului când ești conectat prin VPN.

Când folosești VPN, poate fi destul de dificil să identifica exact problema. Pentru că emailurile funcționează bine în afara VPN-ului, asta îmi spune că totul din partea noastră funcționează normal, dar există un fel de conflict între VPN și serverul de email. Pentru a răspunde mai bine la întrebarea ta, nu există o politică care să nu permită unui client să folosească VPN-ul cu emailul lor comcast.net.

Această postare a fost marcată ca închisă. Dacă vei avea probleme suplimentare, te rugăm să creezi o nouă postare.

LOL, asta îmi spune că totul pe partea noastră funcționează normal. Serverele Comcast nu permit conexiuni de la puncte finale VPN. Aceasta este o configurație pe care o controlează doar Comcast.

u/ewtaylo, pot face câțiva pași de depanare de la distanță pentru a vedea dacă putem ajunge la fundul problemei. Pentru început, te rog să-mi trimiți un Modmail cu numele tău complet și adresa completă.

Tot ceea ce s-a făcut înainte. Se întâmplă de luni de zile.

Sunt în mijlocul mutării emailurilor mele pe Google în anticiparea anulării serviciului Comcast.

Mulțumesc